Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini przękąski

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
parówki 6 sztuk
ser żółty 100 gram
koncetrat pomidorowy 1/2 słoiczka
czosnek 1 ząbek
sól 1/4 łyżeczki
pieprz 1/4 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mini przękąski

Kroki postępowania

1
Rozmrażamy ciasto francuskie. przygotowujemy sos (koncentrat pomidorowy, bazylie, oregano, sól, pieprz i wyciśnięty czosnek mieszamy w misce)Pozostawiamy na kilka minut.
Zdejmujemy osłonkę z parówki.
Ciasto smarujemy sosem kładziemy parówkę.
Krok 1 - Mini przękąski foto
2
Całość zwijamy w rulon, nie za ścisło bo ciasto rośnie.Kroimy w małe romby. Ścieramy żółty ser na tarce (najdrobniejsze oczka)
Krok 2 - Mini przękąski foto
3
Ustawiamy piekarnik na 200 C
Przekładamy na papier do pieczenia w blaszce.
Posypujemy startym ser.
Krok 3 - Mini przękąski foto
4
Pieczemy około 15 minut w rozgrzanym piekarniku
Krok 4 - Mini przękąski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 26.05.2014 10:41
Fajna przekąska :-)
Marlenka.S 08.12.2013 18:37
świetnie wyglądają, pewnie pyszne
AnielskaSlodycz 08.12.2013 18:32
bardzo ładnie wygląda i nie widać zakalca :)
SmacznaPyza 08.12.2013 17:54
czy ciasto najpierw kroisz na jakieś kawałki ? na ostatnim zdjęciu ciasto wygląda na niedopieczone, niestety... powinno wyrosnąć i ładnie listkować a widać zakalec
Konczi 08.12.2013 16:35
smaczne przekąseczki
Milka100 08.12.2013 16:16
ale fajna przekąska
tessinka 08.12.2013 16:14
lubię takie przekąski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak