Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini pizze z salami, pieczarkami i serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szkl.
mleko 0,5 szkl.
drożdże świeże 25 g
olej 1,5 łyżki
masło lub margaryna 1/2 łyżki
sól szczypta
Dodatki:
ketchup łagodny do posmarowania
salami 12 plasterków
pieczarki 8-9 szt.
żółty ser starty
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: Mini pizze z salami, pieczarkami i serem

Do mąki dodaj olej, masło lub margarynę, sól i drożdże. Mleko podgrzej i wlej do składników. Zagnieć ciasto, następnie odstaw do wyrośnięcia pod przykryciem. Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkuj i wykrawaj kwadraty. Każdy posmaruj ketchupem, posyp oregano, dodaj po dwa plasterki salami, lekko podsmażone pieczarki i posyp serem. Mini pizze piecz ok.20 min w temperaturze 200*C. Podawaj z ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 18.01.2015 21:55
Super wyglądają
kloruś 18.01.2015 18:16
zachwycające zdjęcie! zjadłabym oczami :)
halina17 18.01.2015 18:07
smaczne :)
misia53 18.01.2015 17:56
Moje dzieci byłyby zachwycone
Anna169Hosz 18.01.2015 17:46
Fajna przekąska!
dollce 18.01.2015 17:37
Smakowite ;)
Grazyna0211 18.01.2015 16:32
smaczna kolacja
eliza135 18.01.2015 16:27
zjadłoby się
Joannasz3190 18.01.2015 16:17
Pyszności :)
R'n'G Kitchen 18.01.2015 15:47
Pyszności! Mniam! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak