Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini pizze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 30 dkg
drożdże 2 dkg
woda 3/4 szkl
olej 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mini pizze

Połowę wody lekko podgrzać, dodać pokruszone świeże drożdże oraz cukier, wymieszać, aż się rozpuszczą. W misce usypać kopczyk z mąki, wlać drożdże i lekko wymieszać. Następnie wlać oliwę, sól oraz pozostałą wodę. Połączyć składniki i ręką wyrabiać ciasto, do momentu aż będzie elastyczne i nie będzie przyklejało się do ręki. Przykryć ciasto ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na około 45 minut. Z wyrośniętego ciasta formować niewielkie okrągłe placuszki. Na cieście układać ulubione dodatki np. szynkę, salami, podsmażone pieczarki, ser itp. Włożyć pizze do nagrzanego piekarnika i piec, aż brzegi się zarumienią, około 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 26.06.2012 21:35
pyszne i wyporcjowane hih
Norgiusz 13.06.2012 16:25
mniam
jasiek 12.06.2012 18:30
na euro
Marko 10.06.2012 11:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak