Mini pierożki z kuskusem i truskawkami

Mini pierożki z kuskusem i truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1,5 szklanki mąki pszennej typ

  • 0,5 szklanki gorącej wody

  • trochę soli

  • ewentualnie

  • masło

  • śmietana

  • cukier

  • dżem truskawkowy

    1 łyżka
  • kuskus

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę nieco posolic, dodać wodę, zagnieść ciasto, wyrobić podsypując mąką i rozwałkować. Kuskus zalać wrzątkiem i odstawić. Z ciasta powycinać kółka. Do ostudzonego kuskusu dodać dżem, wymieszać, farsz nakladać na środek kółek, zlepiać pierożki. Wrzucać na wrzątek, gotować 2 min od wypłynięcia. Można odsmażyć na maśle i podać ze śmietaną i cukrem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 13.12.2013 14:47
smaczny smak
Gabi44 12.12.2013 22:33
Ciekawy farsz.
eMMe 12.12.2013 20:07
Ciekawy przepis:)
Izabela77 12.12.2013 19:13
wygląda pysznie;)
norweska20 12.12.2013 11:16
coś nowego super
dada 12.12.2013 08:51
fajny pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat