Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini pieczenie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
papryka czerwona 1 szt
ser żółty 10 dag
jajko 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka płaska
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
sól i pieprz do smaku
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
oliwki czarne Smak 12 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mini pieczenie

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przełożyć do miski i wyrabiać około 3 minuty. Dodać wszystkie przyprawy, żelatynę, bułkę tartą, jajko. Dobrze wymieszać. Paprykę umyć, pokroić w kostkę.
Krok 1 - Mini pieczenie foto
2
Oliwki odsączyć z zalewy, przeciąć każdą na pół. Ser żółty pokroić w grubszą kostkę. Oliwki,ser i paprykę dodać do mięsa, dobrze wymieszać.
Krok 2 - Mini pieczenie foto
3
Przełożyć do silikonowych foremek. Mi wyszło 12 takich jak na zdjęciu. Piec w temperaturze 180 stopni około 15 minut. Wyjmować jak leciutko przestygną.
Krok 3 - Mini pieczenie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak