Mini pianki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    200 gram
  • galaretka

    1 opakowanie
  • woda

    400 mililitrów
  • bita śmietana

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę zalewamy 400 ml wrzącej wody, mieszamy do rozpuszczenia i studzimy. W każdą komorę formy na 6 muffin wlewamy po 1 łyżce zimnej (ale jeszcze nie tężejącej) galaretki i wstawiamy do lodówki.
W tym czasie ubijamy śmietanę na sztywno i po trochu dodajemy pozostałą galaretkę. Masę wykładamy do formy i wyrównujemy wierzch. Wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia.
Wyjmujemy na talerzyki deserowe podważając brzegi nożem. Dekorujemy bitą śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 30.04.2015 08:08
smaczny deser
halina17 23.10.2014 20:32
Dobry deser.
Krystyna32 23.10.2014 15:54
apetyczne
Lis 23.10.2014 15:49
Super wyglądają:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat