Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini pianki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremowa 30% lub 36% 200 gram
galaretka 1 opakowanie
woda 400 mililitrów
bita śmietana do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Mini pianki

Galaretkę zalewamy 400 ml wrzącej wody, mieszamy do rozpuszczenia i studzimy. W każdą komorę formy na 6 muffin wlewamy po 1 łyżce zimnej (ale jeszcze nie tężejącej) galaretki i wstawiamy do lodówki.
W tym czasie ubijamy śmietanę na sztywno i po trochu dodajemy pozostałą galaretkę. Masę wykładamy do formy i wyrównujemy wierzch. Wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia.
Wyjmujemy na talerzyki deserowe podważając brzegi nożem. Dekorujemy bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 30.04.2015 08:08
smaczny deser
halina17 23.10.2014 20:32
Dobry deser.
Krystyna32 23.10.2014 15:54
apetyczne
Lis 23.10.2014 15:49
Super wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak