Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini paszteciki francuskie do barszczu

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 500 g
cebula 1
olej rzepakowy 3 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka naturalnej
Pieprz czarny Prymat w młynku
ciasto francuskie 1 op
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Mini paszteciki francuskie do barszczu

Kroki postępowania

1
Karkówkę kroimy w nieduże kawałki i mieszamy w miseczce z posiekaną cebulą, olejem rzepakowym, sosem sojowym i przyprawą uniwersalną. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem, zakrywamy folią spożywczą i wstawiamy na noc do lodówki, aby mięso się zamarynowało. Następnie bez dodatku oleju smażymy mięso na patelni do delikatnego zarumienienia. Gotowe mięso mielimy na gładko w maszynce lub za pomocą blendera. Próbujemy farsz i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Mini paszteciki francuskie do barszczu foto
2
Ciasto francuskie delikatnie wałkujemy i dzielimy wzdłuż na 2 paski.
Krok 2 - Mini paszteciki francuskie do barszczu foto
3
Na środku każdego układamy wałeczek mięsa.
Krok 3 - Mini paszteciki francuskie do barszczu foto
4
Następnie boki składamy i za pomocą ostrego noża odcinamy dość wąskie kawałki (paszteciki).
Krok 4 - Mini paszteciki francuskie do barszczu foto
5
Paszteciki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia szwem do dołu. Na koniec smarujemy paszteciki rozkłóconym jajkiem.
Krok 5 - Mini paszteciki francuskie do barszczu foto
6
Pieczemy 15-20 minut w temperaturze 200 st. (termoobieg). Paszteciki możemy podawać do barszczyku na zimno, jak i na ciepło.
Krok 6 - Mini paszteciki francuskie do barszczu foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 07.10.2015 17:27
pycha do barszczu
Jolanta40 15.01.2015 22:30
bardzo fajny pomysł na przygotowanie szybkich pasztecików
IwonaDD 15.07.2014 12:46
pyszne to za mało!
erym 15.07.2014 12:30
pieknie to przyrzadzilas, rowniutkie, dobrze wypieczone, brawo!
Olga_SK 15.07.2014 10:46
To chyba mój ulubiony dodatek do barszczu :D
w mojej kuchni 15.07.2014 09:24
bardzo lubię..
Patriszja
Patriszja 15.07.2014 09:17
super przepis :)
Anna169Hosz 15.07.2014 09:04
Smaczne i eleganckie.
Adam/ZUB3R 15.07.2014 08:42
wyglądają bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak