Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini pączki z ciasta parzonego

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 125 g
woda 250 ml
mąka 1 szkl.
jajko 4 szt
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Mini pączki z ciasta parzonego

Kroki postępowania

1
Wodę i masło włożyć do garnka, doprowadzić do wrzenia. Wsypać od razu mąkę i wyrabiać szybko ciasto. Gdy ciasto jest zbite w kulę i odchodzi od brzegów , zdjąć z ognia i ciągle mieszając, dodawać po jednym jajku. Wyrabiać aż ciasto będzie jednolite.
Krok 1 - Mini pączki z ciasta parzonego foto
2
Przygotować gorący tłuszcz i łyżką kłaść małe kawałki ciasta (uwaga! ciasto szybko podwaja swoją objętość).
Krok 2 - Mini pączki z ciasta parzonego foto
3
Pączki układać na bibule ,aby osączyć z nadmiaru tłuszczu.
Krok 3 - Mini pączki z ciasta parzonego foto
4
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Krok 4 - Mini pączki z ciasta parzonego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 16.10.2013 08:35
smacznie wyglądają
anemon 15.10.2013 21:10
Super pomysł na szybkie pączki, zwłaszcza dla tych co nie mają cierpliwości do ciasta drożdżowego.
Monika10 15.10.2013 20:41
super pomysł i szybkie
Kasnaj 15.10.2013 20:06
super pączusie
Izabela9 15.10.2013 19:39
Pyszne pączusie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak