Mini pączki

Mini pączki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    300 g (waniliowy)
  • jajko

    3 szt
  • mąka pszenna

    1,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier waniliowy

    15 g
  • olej do smażenia

  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka miksujemy z cukrem. Do powstałej masy dokładamy serki i miksujemy na małych obrotach, dodając mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Na rozgrzany olej ( do głębokiego smażenia ) wrzucamy porcje masy (łyżeczka) i smażymy do zrumienienia, przewracając z jednej strony na drugą.

Mini pączki najlepiej smakują od razu po usmażeniu, oprószone cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
msmariusz 25.01.2016 17:06
smakowite kalorie
olkaaa 25.01.2016 07:37
lubię takie
as28 24.01.2016 19:56
aż chce się jeść
jasiek 24.01.2016 18:03
super deserek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat