Mini naleśniki z musem jabłkowym i czekoladą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

  • ksylitol

    1 łyżka
  • mąka kukurydziana

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    szczypta
  • mus jabłkowy

    0,5 szklanki
  • czekolada gorzka

    3 kostki
  • mleko

    7 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko roztrzepać razem z cukrem.Dodać oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i mleko.Wymieszać.Patelnię teflonową rozgrzać. Wylewać na patelnie porcje ciasta (około jednej łyżki na 1 mini naleśnik). Smażyć po jednej minucie z każdej strony.W międzyczasie podgrzać mus jabłkowy.Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki Na środek każdego naleśnika kłaść po czubatej łyżeczce musu i kawałek czekolady.Podawać od razu po przyrządzeniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata Pin 29.07.2015 11:22
Szybkie i smaczne.
Franciszek 29.07.2015 00:45
pomysłowo ,,,,;)
IKrakowianka 28.07.2015 22:30
proste i pyszne
irenka 28.07.2015 21:52
pyszne naleśniczki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat