Przepis i sposób przygotowania na: Mini makowniczki
Kroki postępowania
Gotowym nadzieniem wypełniamy wnętrze babeczek.
Gotowe studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Ciasto: | |
mąka | 300 gram |
masło | 150 gram |
jajko | 1 sztuka |
żółtko jajek | 1 sztuka |
cukier puder | 50 gram |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
tłuszcz | do wysmarowania foremek |
masa makowa | |
zmielony mak | 2,5 szklanki |
jajko | 2 sztuki |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 1 łyżka |
mąka | 1 płaska łyżka |
proszek do pieczenia | 1 szczypta |
aromat migdałowy | do smaku |
cukie puder | 1 łyżka |
miód | ok 2 łyżki do smaku |
bakalie | 0,5-3/4 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: