MINI KORNISZONY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    1,5 kg
  • woda

    1,5 l
  • ocet

    500 ml
  • cukier

    5 łyżek
  • sól

    2 łyżki
  • Gorczyca biała cała Prymat

  • chrzan

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ząbki czosnku

  • koper

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - MINI KORNISZONY foto
Wybieramy malutkie ogóreczki , myjemy je dokładnie .
Krok 2 - MINI KORNISZONY foto
Wyparzamy małe słoiki , wkładamy kawałek liścia chrzanu , po 3-4 ziela , po 1 listku laurowym , 1 baldachimie kopru lub pól jeśli jest duży , 2-3 ząbki czosnku , pół łyżeczki gorczycy .
Krok 3 - MINI KORNISZONY foto
Wkładamy ogóreczki . Gotujemy zalewę z wody , cukru oraz soli . Gorącą zalewamy ogórki . Zakręcamy mocno , pasteryzujemy 20 minut .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
noninka77 08.08.2014 21:26
Korniszony - moje ulubione :)
Smaczna_B 08.08.2014 19:51
Na zdjęciu ogórki wyglądają na większe ale są to ogórki o wielkości od 2- 4 cm .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat