Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini klopsiki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 5-6 łyżek
pieprz do smaku
kucharek do smaku
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia
zielona pietruszka 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Mini klopsiki

Kroki postępowania

1
Cebulkę i czosnek obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Przełożyć do miski, dodać mięso, skrojoną zieloną pietruszkę i doprawić do smaku. Dodać jajo i całość bardzo dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Mini klopsiki foto
2
Formować klopsiki wielkości dużego orzecha włoskiego i panierować w bułce tartej.
Krok 2 - Mini klopsiki foto
3
Smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor z obu stron, na wolnym ogniu.
Krok 3 - Mini klopsiki foto
4
Podawać z ziemniakami,z sosem, np. pieczarkowym i sałatką z kapusty pekińskiej.
SMACZNEGO!
Krok 4 - Mini klopsiki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.01.2014 12:47
smaczne kotleciki :)
Alex_M 04.01.2014 17:33
pyszniutkie klopsiki :)
ONY_za_kare 03.01.2014 11:14
smaczne danie !
fotoviderek 02.01.2014 18:47
Mini ślicznie podane :)
norweska20 02.01.2014 17:11
lubie takie..pycha
Rycerz
Rycerz 02.01.2014 15:29
O, klopsiki z IKEI mniam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak