Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MINI JABŁECZNIK NA CIEŚCIE FRANCUSKIM

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 sztuka
cukier brązowy 1 łyżka
cukier puder 1 łyżka
kruszonka 4 łyżki
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: MINI JABŁECZNIK NA CIEŚCIE FRANCUSKIM

Jabłka obieramy, pozbywamy się nasion, kroimy w plasterki. Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na prostokąty, plasterki jabłek układamy na cieście (tak by zostawić z każdej strony puste brzegi), posypujemy szczyptą brązowego cukru, a wierzch przesypujemy kruszonką.

Wstawiamy do piekarnika na 20-25 min w 200 st. C

Czas pieczenia zależy od wielkości, grubości jabłka, po 20 minutach trzeba zaglądać do piekarnika i wyjąć gdy będą rumiane.

Po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 17.10.2012 08:43
palce lizać
Kekerboom 16.10.2012 13:32
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak