Mini grzanki musztardowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • sucharki

    1 opakowanie/mini/120 gram
  • parówki

    6 szt.
  • natka pietruszki

Składniki na sos musztardowy

  • musztarda

    3 łyżki
  • tłuszcz

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • rosół

    3/4 szklanki
  • śmietana

    3 łyżki
  • żółtko jajek

    1 szt
  • sól do smaku

  • cukier

    do smaku
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Z tłuszczu i mąki zrobić zasmażkę, dodać połowę musztardy i rozprowadzić rosołem. Następnie zagotować, połączyć ze śmietaną i żółtkiem, dodać resztę musztardy i przyprawić przyprawami, oraz sokiem z cytryny do smaku. Sucharki rozłożyć w naczyniu żaroodpornym, posmarować przygotowanym sosem. Na sosie ułożyć pokrojone ukośnie parówki, posmarować również ozdobnie resztą sosu i zapiec w piekarniku. Podawać ciepłe jako przekąskę, przybrane zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MałaMi89 15.04.2015 10:10
Ooo jakie maleństwa w sam raz na jeden raz :)
Kasnaj 15.04.2015 07:46
lubię takie
Malinka 15.04.2015 07:36
Bardzo ciekawy i smaczny pomysł!
katerinaJ 15.04.2015 01:37
Pyszności
Iwusia 14.04.2015 22:31
ciekawy przepis
Damiano 14.04.2015 22:02
Bardzo dobre
erym 14.04.2015 21:35
ale apetyczne!
Cynamonka 14.04.2015 21:25
Super przekąska na jakieś imprezy :)
wwwiolka 14.04.2015 21:11
Bardzo fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat