Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini gołąbki.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 woreczek,
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
buraki czerwone 2 szt,
kapusta włoska 1 szt.
cebula 1 szt,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
przyprawy jakie kto lubi
olej 2 łyżki
bazylia listki do dekoracji
keczup do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Mini gołąbki.

Z kapusty usuwamy zepsute liście ,odcinamy zgrubienia,
Wkładamy do dużego garnka zalewamy wodą tak aby kapusta była zakryta.
Gotujemy 15 - 20 minut. Po ugotowaniu zdejmujemy listki. Gotujemy kasze według przepisu na opakowaniu. Buraki po ugotowaniu zetrzeć na tarce (grubych oczka )
Tuńczyka ,starte buraczki ugotowaną odlana kasze włożyć do miski wymieszać dodać obrana pokrojoną i podsmażoną cebulkę oraz soli i pieprzu do smaku,
farsz nakładamy na liście z kapusty i zwijamy małe gołąbki.
Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą i układamy w nim gołąbki które wkładamy do nagrzanego piekarnika i dusimy do miękkości i zrumienienia. Po upieczeniu zrobić sosik lub połać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 28.02.2017 16:08
Miło mi że sie wam przepis podoba.;)
Róża1 28.02.2017 10:19
bardzo smaczne
Krystyna32 28.02.2017 09:19
bardzo smaczne
gusia1000 28.02.2017 02:04
na pewno są smaczne.
jagoda5913 28.02.2017 00:49
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak