Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini gołąbki hreczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papier ryżowy 1 op.
starte ziemniaki 0,5 kg.
cebula 1 szt.
olej 1 łyżka
sól do smaku
majeranek
kasza 1 hreczana
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mini gołąbki hreczane

Kroki postępowania

1
Ziemniaki utrzeć, dodać do nich podgotowaną kaszę , i przysmażoną cebulę, doprawić do smaku i wymieszać.
Krok 1 - Mini gołąbki hreczane foto
2
Papier ryżowy moczyć w wodzie tak jak pisze na opakowaniu, rozłożyć na stole faszerować i zwijać jak gołąbki kapuściane
Krok 2 - Mini gołąbki hreczane foto
3
Wkładamy do naczynia żaroodpornego polewamy sosem lub masłem i lekko zapiekamy.
Krok 3 - Mini gołąbki hreczane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 04.02.2013 19:18
smaczne
czekoladka_m 04.02.2013 18:32
A co to za kasza? Ja jeszcze o takiej nie słyszałam...?
Adrian3 04.02.2013 17:59
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak