Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini gołąbki .

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone np. łopatka 1/2 kilograma
Liście botwiny
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
ryż 1/2 woreczka
sól do smaku
bulion warzywny 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
pomidor 1 duży
marchew
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mini gołąbki .

Do miski wkładamy mięso dodajemy jajko,bułkę tartą połowę woreczka ryżu ,ryż prędzej gotujemy i studzimy,sól,pieprz i dobrze łączymy .Wybieramy jak największe liście botwinki myjemy je i nakładamy kulki z mięsa zawijamy i związujemy nitką lub z czepiamy wykałaczką .Układamy w żaroodpornym naczyniu zalewamy bulionem połączonym z koncentratem układamy pociętą marchewkę i pomidora ewentualnie pomidory z puszki i zapiekamy około 40 minut.Przed podaniem wyjmujemy wykałaczki bądź wciągamy nitki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 01.02.2014 19:42
dobry obiadek
Anna133 01.02.2014 17:02
dobrze wiedzieć , bo lepiej wyciagnąć wykałaczkę niz nitkę ściagać
monia2005 01.02.2014 16:07
nie zawsze spinam wykałaczką robiłam już kilka razy
Olga_SK 01.02.2014 15:46
Ciekawy pomysł z tymi listkami :)
Anna133 01.02.2014 15:43
czy wykałaczką się nie rozerwą listki ,one są delikatne ;) nie robiłam nigdy muszę wypróbować ,jak urosną buraczki w nowym sezonie
Noruas 01.02.2014 15:03
Fajny pomysł! Wersji mini jeszcze nie jadłam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak