Przepis i sposób przygotowania na: Mini deserki - galaretki
Do zrobienia deserków wykorzystałam kieliszki o 100 ml objętości, ale równie dobrze można wykorzystać opakowania po serkach,jogurcikach.
Galaretkę truskawkową podzieliłam na dwie części jedną z nich rozpuściłam w 150 ml, rozlałam równomiernie na 14 kieliszków.
Gdy galaretki zastygły, rozpuściłam drugą cześć galaretki truskawkowej również w 150 ml wody, a gdy ta wystygła, dodałam 3 łyżki śmietany. Następnie rozlałam ptasie mleczko do kieliszków z galaretką.
Z galaretką agrestową zrobiłam dokładnie tak samo. Podzieliłam na dwie części, jedną cześć rozpuściłam 150 ml i gdy zaczęła tężeć rozlałam galaretkę na ptasie mleczko.Drugą rozpuściłam i zmieszałam ze śmietaną. Rozlałam do kieliszków.
Deserki można podawać zarówno w kieliszkach, (pojemniczkach), jak i bez większego problemu można wyjąć galaretki z kieliszków i polać np. sokiem.