Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini batoniki z żurawiną i siemieniem lnianym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 1/2 szklanki
siemię lniane 1/2 szklanki
orzechy włoskie 30 dag
żółtko jajek 1
rodzynki 2 łyżki
żurawina 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mini batoniki z żurawiną i siemieniem lnianym

Obrane orzechy dać na rozgrzaną patelnię i je uprażyć. Po uprażeniu czekamy aż ostygną . Uprażone orzechy dajemy do blendera dajemy jedno żółtko i miksujemy do rozdrobnienia orzechów. Do orzechów dajemy resztę składników i dokładnie mieszamy . Całą masę dajemy na folię aluminiową przykrywamy drugą folią i rozwałkować cieniutko . Gotowe wstawić do nagrzanego piekarnika na 190-200 stopni około 5-7. Po wyciągnięciu z piekarnika kroić w cienkie paski.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 14.04.2016 15:07
świetny pomysł
Edita 14.04.2016 13:20
fajny batonik
Małgorzata92 14.04.2016 13:02
Świetna przekąska :)
molanka 14.04.2016 12:34
ciekawy pomysł
Czyki 14.04.2016 11:51
super takie domowe:)
Katrina.u 14.04.2016 11:20
pyszne batoniki
Ela427 14.04.2016 11:09
fajne batoniki
AZgotuj 14.04.2016 11:06
mam zamiar je zrobić :)
Aleksandra/Olcia 14.04.2016 10:37
zdrowa przekąska
Stenka 14.04.2016 10:27
smaczne i zdrowe
misia123410 14.04.2016 10:19
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak