Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini banoffee

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 100 g
masa krówkowa 1 puszka
banan 1 sztuka
śmietana kremowa 30% lub 36% 250 ml
wiórki czekoladowe

Przepis i sposób przygotowania na: Mini banoffee

Kruszymy herbatniki na drobne okruszki i wlewamy do nich rozpuszczone masło - masa powinna przypominać mokry piasek. Wykładamy je na dno muffinkowych papilotek (używaliśmy i tym samym polecamy silikonowe), a papilotki wkładamy do muffinkowej formy (żeby babeczki zachowały swój kształt). Masę krówkową podgrzewamy i mieszamy aż znikną grudki i stanie się bardziej plastyczna. Wylewamy ją na herbatnikowe dno i zostawiamy do wystygnięcia (lub wrzucamy na chwilę do zamrażarki). Potem na dnie układamy plasterki banana. Ubijamy schłodzoną kremówkę, następnie ozdabiamy mini banoffee za pomocą rękawa cukierniczego. Obsypujemy startą czekoladą. Przed podaniem wstawiamy na godzinę do lodówki.

Życzymy smacznego,

Mr. & Mrs. Sandman

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza0823 06.06.2013 16:48
pysznosci ;D
Jastinka 08.02.2013 08:43
świetne
Malinka 05.02.2013 11:40
Niebo w gębie, super!
tomek18 04.02.2013 10:07
pycha!
dwa pokoje z kuchnią 14.01.2013 09:07
ależ to wygląda!
wyattearp 13.01.2013 14:57
pychota !!!!!!!!!
Lemon 13.01.2013 14:36
fajne
mufinka79 13.01.2013 14:28
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak