Mini banoffee

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    100 g
  • masa krówkowa

    1 puszka
  • banan

    1 sztuka
  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    250 ml
  • wiórki czekoladowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kruszymy herbatniki na drobne okruszki i wlewamy do nich rozpuszczone masło - masa powinna przypominać mokry piasek. Wykładamy je na dno muffinkowych papilotek (używaliśmy i tym samym polecamy silikonowe), a papilotki wkładamy do muffinkowej formy (żeby babeczki zachowały swój kształt). Masę krówkową podgrzewamy i mieszamy aż znikną grudki i stanie się bardziej plastyczna. Wylewamy ją na herbatnikowe dno i zostawiamy do wystygnięcia (lub wrzucamy na chwilę do zamrażarki). Potem na dnie układamy plasterki banana. Ubijamy schłodzoną kremówkę, następnie ozdabiamy mini banoffee za pomocą rękawa cukierniczego. Obsypujemy startą czekoladą. Przed podaniem wstawiamy na godzinę do lodówki.

Życzymy smacznego,

Mr. & Mrs. Sandman

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iza0823 06.06.2013 16:48
pysznosci ;D
Jastinka 08.02.2013 08:43
świetne
Malinka 05.02.2013 11:40
Niebo w gębie, super!
tomek18 04.02.2013 10:07
pycha!
dwa pokoje z kuchnią 14.01.2013 09:07
ależ to wygląda!
wyattearp 13.01.2013 14:57
pychota !!!!!!!!!
Lemon 13.01.2013 14:36
fajne
mufinka79 13.01.2013 14:28
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat