Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini - Bajaderka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Resztki ciasta
masło
czekolada mleczna
kakao
cukier drobny
aromat migdałowy

Przepis i sposób przygotowania na: Mini - Bajaderka

Pozbierać resztki ciasta, najlepsze do bajaderek bedą resztki pierników, biszkoptów, ciast ucieranych. Nic z masą. Przemielić resztki. Masło roztopić, czekoladę również (w kąpieli wodnej). Dodać do zmielonych resztek. Ilośc zależy od tego ile mamy ciasta. Dosypujemy tyle kakao, żeby ciasto ściemniało. Dosypujemy cukier według uznania i kilka kropel aromatu. Zagniatamy. Ciasto ma być delikatnie wilotne, musi łatwo formować się w dłoniach w kuleczki wielkości orzecha. Kuleczki można obtoczyć w wiórkach czekoladowych, kokosie, zmielonych pistacjach lub w kakao. Wstawić do lodówki.
Jest to idealny deser aby wykorzystać resztki ciasta. Przy tym jest bardzo lubiany przez dzieci :)
Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 02.03.2013 19:15
smaczny deser
Pietruszka 18.09.2012 22:37
bardzo apetycznie wyglądają
ilka_86 01.11.2011 12:13
świetne
mala2021 24.03.2011 08:17
super
Haneczka1 10.03.2011 22:42
lubię bajaderki :)
ajres 07.03.2011 12:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak