Mini babeczka o smaku jagodowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2 szt
  • cukier

    1/2 szklanki
  • mąka

    165 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jogurt naturalny

    150 ml
  • olej

    100 ml
  • kisiel

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przepis na małą foremkę średnica 16 cm - większa forma przepis robimy podwójnie. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno dodając pomału cukier. Następnie dodajemy żółtka z odrobina wody - wymieszane- .Dodajemy pomału mąkę cały czas miksując na wolnych obrotach. Następnie jogurt , resztę mąki cały kisiel i olej. Dobrze mieszamy - miksujemy . Wlewamy ciasto do foremki. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy ok 40 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pomocnik 28.09.2013 13:56
Oryginalny przepis :)
nutellla 28.09.2013 12:32
z pewnością dobre :)
dodi 28.09.2013 11:59
same pysznosci mniam
jasiek 28.09.2013 10:48
mini smakołyk
everay 28.09.2013 10:02
lubimy takie babeczki
Olga_SK 28.09.2013 09:16
Wygląda smakowicie :)
sylwia_mc 28.09.2013 08:40
bardzo fajne puszyste ciasto i jeszcze jagody, pycha
Agnieszka-87-25 28.09.2013 08:19
coś dobrego!
Izabela9 28.09.2013 07:55
Piękna babeczka, smak jagód wspomnienie lata :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat