Mini babeczka o smaku jagodowym

Mini babeczka o smaku jagodowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2 szt
  • cukier

    1/2 szklanki
  • mąka

    165 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • jogurt naturalny

    150 ml
  • olej

    100 ml
  • kisiel

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mini babeczka o smaku jagodowym

Przepis na małą foremkę średnica 16 cm - większa forma przepis robimy podwójnie. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno dodając pomału cukier. Następnie dodajemy żółtka z odrobina wody - wymieszane- .Dodajemy pomału mąkę cały czas miksując na wolnych obrotach. Następnie jogurt , resztę mąki cały kisiel i olej. Dobrze mieszamy - miksujemy . Wlewamy ciasto do foremki. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy ok 40 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Pomocnik 28.09.2013 13:56
Oryginalny przepis :)
nutellla 28.09.2013 12:32
z pewnością dobre :)
dodi 28.09.2013 11:59
same pysznosci mniam
jasiek 28.09.2013 10:48
mini smakołyk
everay 28.09.2013 10:02
lubimy takie babeczki
Olga_SK 28.09.2013 09:16
Wygląda smakowicie :)
sylwia_mc 28.09.2013 08:40
bardzo fajne puszyste ciasto i jeszcze jagody, pycha
Agnieszka-87-25 28.09.2013 08:19
coś dobrego!
Izabela9 28.09.2013 07:55
Piękna babeczka, smak jagód wspomnienie lata :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat