Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Minestra di cavolo e riso

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 3 szt
seler naciowy 2 gałązki
kapusta włoska 500 g
ryż 200 g
wywar mięsny 1,2 l (z flaków wołowych)
oliwa 2 łyżki
parmezan starty 3 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Minestra di cavolo e riso


Marchew i seler kroimy na cienkie plasterki. Kapustę grubo szatkujemy. Do garnka z bulionem wrzucamy warzywa ,zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i gotujemy ok. 30 min (do miękkości warzyw). Następnie wsypujemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy pieprzem ,oliwą i parmezanem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.06.2015 11:18
ciekawy przepis
Gracer 11.06.2015 11:17
i mnie ślinotok złapał super to przepis
Futka 11.06.2015 10:10
Cudowna i niezwykle smaczna propozycja! :) Od samego patrzenia ślinka leci :D
Benita 11.06.2015 09:56
Z chęcią bym skosztowała.
nika0055 11.06.2015 09:18
Pyszne, warzywne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak