Minestra di cavolo e riso

Minestra di cavolo e riso

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    3 szt
  • seler naciowy

    2 gałązki
  • kapusta włoska

    500 g
  • ryż

    200 g
  • wywar mięsny

    1,2 l (z flaków wołowych)
  • oliwa

    2 łyżki
  • parmezan starty

    3 łyżki
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Marchew i seler kroimy na cienkie plasterki. Kapustę grubo szatkujemy. Do garnka z bulionem wrzucamy warzywa ,zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i gotujemy ok. 30 min (do miękkości warzyw). Następnie wsypujemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy pieprzem ,oliwą i parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 11.06.2015 11:18
ciekawy przepis
Gracer 11.06.2015 11:17
i mnie ślinotok złapał super to przepis
Futka 11.06.2015 10:10
Cudowna i niezwykle smaczna propozycja! :) Od samego patrzenia ślinka leci :D
Benita 11.06.2015 09:56
Z chęcią bym skosztowała.
nika0055 11.06.2015 09:18
Pyszne, warzywne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat