Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Milky Way

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

jajko 6 szt.
cukier kryształ 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 1-2 łyżki

Masa

mleko 1/2 szklanki
cukier kryształ 3/4 szklanki
cukier waniliowy 2 opakowania
margaryna 250 gram
mleko w proszku 2 szklanki

Polewa

czekolada mleczna 150 gram
mleko 6 łyżek

Porada

Do masy można dodać 2 - 3 łyżeczki roztopionej i przestudzonej żelatyny spożywczej aby masa była sztywniejsza i łatwiej ją było kroić.

Przepis i sposób przygotowania na: Milky Way

Ciasto:
Oddzielić białka od żółtek. Ubić białka, dodać cukier i dalej ubijać. Dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Piec ok. 25 min. w temp. 170 st.
Masa:
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Margarynę utrzeć na puszystą masę. dodawać stopniowe ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku.
Polewa:
Roztopić nad parą 150g. czekolady mlecznej z ok. 6 łyżkami mleka.

Biszkopt przekrawamy na dwie części. Przekładamy masą i polewamy polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 25.08.2015 16:30
fajne ciasto
Saga123 25.08.2015 15:39
pyszne jest to ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak