Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mikołajkowy groch czekoladowy.

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dkg
czekolada posiekana 5 dkg
kakao 2 łyżki
cukier brązowy 6 dkg
proszek do pieczenia 0,5 łyżki
masło 5 dkg
miód 1 łyżka
mleko 3 łyżki
sól do smaku
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mikołajkowy groch czekoladowy.

Przygotowanie jest proste. Wszystkie składniki do miski i zagniatamy gładkie ciasto.
Formujemy małe kuleczki, z tej ilości ciasta około 50szt.
Pieczemy w temp.160stop.,około 20min.
Po ostudzeniu polewamy lukrem lub posypujemy cukrem.

Ciasteczka przechowujemy w dobrze zamkniętych pojemnikach, najlepiej w ładnych puszkach metalowych.
Podobnie jak pierniki po paru dniach są cudownie miękkie.
Życzę miłej przedświątecznej zabawy oraz ochów i achów przy konsumpcji.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miszelka 16.01.2013 19:26
pycha :)
agnieszka214 14.12.2012 12:29
apetyczne
Sandra9 14.12.2012 11:01
Fajny pomysł, super do przedświątecznej zabawy z dzieciakami.
Paolcia 13.12.2012 15:56
pchotka
nogawkuchni 13.12.2012 15:08
Ciekawe i na pewno pyszne, apetycznie wyglądają, takie w sam raz na jeden kęs, interesujący, świąteczny wypiek.
meg1984 13.12.2012 14:12
oj zjadłoby się :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak