Migdały w soli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    20 dag
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały zalewamy wrzątkiem odczekujemy chwilę i obieramy ze skóry.

Za pomocą ręcznika papierowego obsuszamy.

Do naczynia żaroodpornego wsypujemy migdały i zasypujemy je solą mieszamy ze sobą.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 stopni i trzymamy, aż do zarumienienia się migdałów, kilka razy mieszając w trakcie pieczenia.

Wyjmujemy, lekko studzimy i przerzucamy migdały na sito aby pozbyć się nadmiaru soli.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Halina14 18.09.2013 08:51
takich w soli migdałów jeszcze nie jadłam ,super
ana1 04.09.2013 12:20
uwielbiam migdały
Ania321 04.09.2013 11:44
Świetny pomysł na pyszną przekąskę :)
mufinka79 04.09.2013 11:27
Bardzo lubię :)Pysznie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat