Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdały w soli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 20 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Migdały w soli

Migdały zalewamy wrzątkiem odczekujemy chwilę i obieramy ze skóry.

Za pomocą ręcznika papierowego obsuszamy.

Do naczynia żaroodpornego wsypujemy migdały i zasypujemy je solą mieszamy ze sobą.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 stopni i trzymamy, aż do zarumienienia się migdałów, kilka razy mieszając w trakcie pieczenia.

Wyjmujemy, lekko studzimy i przerzucamy migdały na sito aby pozbyć się nadmiaru soli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 18.09.2013 08:51
takich w soli migdałów jeszcze nie jadłam ,super
ana1 04.09.2013 12:20
uwielbiam migdały
Ania321 04.09.2013 11:44
Świetny pomysł na pyszną przekąskę :)
mufinka79 04.09.2013 11:27
Bardzo lubię :)Pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak