Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowo-szczypiorkowe "pesto"

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki migdałowe 4 czubate łyżki
oliwa 7 łyżek
czosnek 1 duży ząbek
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
szczypiorek 100 gram
żółty ser starty 3 czubate łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowo-szczypiorkowe "pesto"

Płatki migdałowe przełożyć do miski blendera. Dodać do nich posiekany szczypiorek, czosnek, sok z cytryny, starty na tarce o drobnych oczkach ser (najlepiej twardy) i 3 łyżki oliwy. Powoli miksować, dolewając resztę oliwy. Doprawić do smaku solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 15.10.2013 15:56
Świetny pomysł :)
pacpaw 05.10.2012 21:13
powalające kolory
ewelinapac 03.09.2012 18:39
fajny pomysł
Anna169Hosz 12.06.2012 20:46
Interesujące, ciekawe jak smakuje?
BernadettaP 20.05.2012 07:06
Musi być pyszne :)
alaaa 16.05.2012 18:59
rewelacyjne
Rafał10 16.05.2012 16:14
Super! Pesto inaczej :) Na zapiekanej bagietce musi być wyśmienite !
parysek10 16.05.2012 15:56
ładny kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak