Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowo-cynamonowe tosty francuskie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chałka 4 kromki
jajko 1 szt
mleko 2% 0/5 szklanki
cynamon 1 łyżeczka
migdały w płatkach 4 łyżki
masło 1 łyżka
miód 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowo-cynamonowe tosty francuskie

Kromki obtaczamy w jajku rozmieszanym z mlekiem.

Z jednej strony posypujemy je cynamonem, z drugiej płatkami.

Na patelni rozpuszczamy masło z miodem.

Smażymy tosty aż będą rumiane z obu stron.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak