Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciastio kruche: margaryna 1 kostka
mąka 3 szklanki
jajko 2 szt
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mleko 2 łyżki
śmietana 3 łyżki
cukier 0,75 szklanki
mąka 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
migdały tarte 1 szklanka
masa: budynie śmietankowe 2 szt
mleko 3 szklanki
margaryna 1 kostka
cukier puder 0,5 szklanki
kakao 2 łyżki
polewa czekoladowa wg uznania
perełki cukrowe wg uznania
posypka kolorowa wg uznania
Biszkopt 5 szt
jajko 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowiec

Ciasto kruche: wszystkie składniki wymieszać i zarobić ciasto, podzielić na połowę i upiec każde osobno (ok. 20 minut w temperaturze 160 stopni). Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać żółtka, cukier, migdały oraz mąkę wymieszaną z proszkiem. Upiec w temperaturze 160 stopni przez około 30 minut. Masa: budynie ugotować na mleku, odstawić do wystygnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać kakao i zimny budyń. Przełożenie: na ciasto kruche nałożyć połowę masy, przykryć biszkoptem, na to druga część masy, przykryć drugim ciastem kruchym. Polać polewą i udekorować perełkami oraz kolorową posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna46 30.03.2013 20:20
Do gorzkiej mocnej kawy.
justys759 30.03.2013 17:34
chętnie wypróbuję:)
as28 30.03.2013 15:35
pychotka mniam mniam
Marta1986 30.03.2013 15:04
pysznoości
V_kuchareczka 30.03.2013 14:58
wygląda apetycznie
agnieszka214 30.03.2013 14:26
pyszne ciasteczko
gosia1988 30.03.2013 14:13
wyśmienicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak