Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe pralinki

5.0
(12)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Kuleczki migdałowe przygotowane z ziemniaków, mąki migdałowej i aromatu są pyszne, mają smak podobny do marcepanu.

Składniki:

Składniki:

ziemniaki ugotowane 0.5 kg
masło 1 łyżka
cukier puder 10 dag
mąka migdałowa 0.5 szklanki
mleko w proszku 1 łyżka
aromat migdałowy 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki

Porada

Do masy migdałowej można dodać pokruszone herbatniki.

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe pralinki

Sposób przygotowania:

1

Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać mąkę migdałową, mleko w proszku, cukier puder, aromat i masło (można dodać likier amaretto). Dokładnie wymieszać na jednolitą masę.

Krok 1 - Migdałowe pralinki foto
2
Z masy formować kuleczki wielkości orzecha laskowego i obtaczać w ciemnym kakao.
Tak przygotowane pralinki schłodzić w lodówce przez 2-3 godziny.
Krok 2 - Migdałowe pralinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 17.12.2018 19:59
Bardzo smakowity przepis.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak