Migdałowe pesto na bazie roszponki

Ewa

Ewa

Migdałowe pesto na bazie roszponki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • roszponka

    125 g
  • migdały

    75 g
  • ząbek czosnku

  • sól

  • pieprz

  • cukier

    3/4 łyżeczka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • olwia

    3 łyżka
  • parmezan starty

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały prażymy na patelni. Przestudzone miksujemy z roszponką, czosnkiem i serem. Doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem, pieprzem i solą, dodajemy oliwę i całość dobrze mieszamy. Podajemy jako dodatek do pieczywa. Może posłużyć nam również jako baza sosu do makaronu, ryb czy chudego mięsa.Niebawem podam przepis na tartę z wykorzystaniem tego pesto do kruchego spodu. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malaczarna23

16.09.2013 17:12
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat