Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe pesto na bazie roszponki

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

roszponka 125 g
migdały 75 g
ząbek czosnku
sól
pieprz
cukier 3/4 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
olwia 3 łyżka
parmezan starty 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe pesto na bazie roszponki

Migdały prażymy na patelni. Przestudzone miksujemy z roszponką, czosnkiem i serem. Doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem, pieprzem i solą, dodajemy oliwę i całość dobrze mieszamy. Podajemy jako dodatek do pieczywa. Może posłużyć nam również jako baza sosu do makaronu, ryb czy chudego mięsa.Niebawem podam przepis na tartę z wykorzystaniem tego pesto do kruchego spodu. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 16.09.2013 17:12
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak