Migdałowe naleśniki z różanym kremem i biszkoptową kruszonką

Migdałowe naleśniki z różanym kremem i biszkoptową kruszonką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    120 g
  • jajko

    2 szt
  • piwo

    200 ml
  • migdały w płatkach

    100 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

    1 szczypta
  • mleko

    50 ml
  • olej

    4 łyżki
  • mascarpone

    250 g
  • śmietana 36%

    100 ml
  • cukier puder

    3 łyżki
  • woda

    2 (różana)
  • Biszkopt

    1 z 2 jaj
  • konfitura

    1 różana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

NALEŚNIKI:

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.

Dodajemy roztrzepane jajka , a następnie piwo i mleko.

Na samym końcu wlewamy olej , wsypujemy płatki migdałów i delikatnie wszystko razem mieszamy , do momentu połączenia się składników.

Odstawiamy „ do przegryzienia”.



NADZIENIE:

Zimny ser mascarpone ubijamy ze śmietaną kremówką.

Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder ( jego ilość zależy od naszych upodobań smakowych ).

Do masy dodajemy konfiturę różaną i wodę różaną i mieszamy do dokładnego połączenia składników.

Ja robię to ręcznie , ale Wy możecie zrobić to mikserem ( należy zrobić to sprawnie i szybko , tak by nie przebić masy! ).

Ostawiamy na chwilę do lodówki.



CAŁOŚĆ:

Ciasto naleśnikowe wylewamy porcjami na delikatnie natłuszczoną patelnię i smażymy średniej grubości naleśniki.

Przygotowanym kremem smarujemy po całości i delikatnie zawijamy w rulony.

Zajadamy gorące polane karmelem i posypane pokruszonym biszkoptem.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
monia2005 01.12.2013 14:49
ale smaczności :-)
Justynka958 01.12.2013 14:22
Super ! Napewno wypróbuję przepis :)
Niki22 30.11.2013 23:33
mmm brzmi fenomenalnie :)
idealme 30.11.2013 21:53
bardo fajny pomysł! muszę spróbować
Adam/ZUB3R 30.11.2013 21:49
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat