Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe naleśniki z różanym kremem i biszkoptową kruszonką
NALEŚNIKI:
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
Dodajemy roztrzepane jajka , a następnie piwo i mleko.
Na samym końcu wlewamy olej , wsypujemy płatki migdałów i delikatnie wszystko razem mieszamy , do momentu połączenia się składników.
Odstawiamy „ do przegryzienia”.
NADZIENIE:
Zimny ser mascarpone ubijamy ze śmietaną kremówką.
Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder ( jego ilość zależy od naszych upodobań smakowych ).
Do masy dodajemy konfiturę różaną i wodę różaną i mieszamy do dokładnego połączenia składników.
Ja robię to ręcznie , ale Wy możecie zrobić to mikserem ( należy zrobić to sprawnie i szybko , tak by nie przebić masy! ).
Ostawiamy na chwilę do lodówki.
CAŁOŚĆ:
Ciasto naleśnikowe wylewamy porcjami na delikatnie natłuszczoną patelnię i smażymy średniej grubości naleśniki.
Przygotowanym kremem smarujemy po całości i delikatnie zawijamy w rulony.
Zajadamy gorące polane karmelem i posypane pokruszonym biszkoptem.
Smacznego!