Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe muffiny polane czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe muffiny polane czekoladą

300 g mąki
100 g masła
2 łyżkeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
2 jajka
250 ml mleka
150 g cukru
100g posiekanych orzechów włoskich

100g czekolady
migdały

Wszystkie składniki połączyć w dużej misce, dobrze wymieszać. Foremki wypełnić do 3/4 wysokości, wmieszać w ciasto orzechy. Piec przez 25 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej polać nią wypieki i posypać migdałami. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak