migdałowe kuleczki ziemniaczane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    2 szt.
  • ziemniaki

    0,5 kg
  • bułka tarta

    2 łyżki
  • sól

  • mąka

    1 łyżka
  • płatki migdałowe

    10 dag
  • jajko

    1 szt.
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotuj w mundurkach (najlepiej dzień wcześniej). Schłódź, obierz, przeciśnij przez praskę. Połącz z żółtkami, bułką tartą, dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki, obtocz w mące, jajku, a na koniec w płatkach migdałowych. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat