Migdałowe kuleczki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko skondensowane słodzone

    1 puszka
  • migdały

    1 opakowanie
  • żółtka

    4 sztuki
  • rum

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miksujemy żółta stopniowo dodając mleko skondensowane. Miksujemy do czasu uzyskania jednolitej masy. Kolejnym krokiem jest podgrzewanie na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Podgrzewamy tak długo, aż masa nie zacznie odchodzić od dna. Trwa to do około 30 minut. Po zgęstnieniu masy dodajemy migdały i odstawiamy do ostygnięcia. Formujemy w kulki i na wierzchu posypujemy posiekanymi migdałami lub startą czekoladą. Oczywiście można dodać szczypte alkoholu by wzbogacić smak potrawy;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 25.06.2013 21:31
fantastyczne
Barbara/zuza22_85 05.05.2012 21:47
super
marzenciak1985 04.04.2012 15:26
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat