Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

migdałowa panna cotta z sosem truskawkowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 250 ml
śmietana 30% 250 ml
cukier puder 100 gr
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
mielone migdały 3 łyżki
amaretto 2 łyżki
truskawki 300 gr
mięta
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: migdałowa panna cotta z sosem truskawkowym

Mleko zagotować,rozpuścić w nim żelatynę. Śmietankę razem z cukrem pudrem podgrzać,połączyć z mlekiem,wymieszać,dodać amaretto i migdały,rozlać do foremek, wystudzone wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. W tym czasie truskawki umyć,(kilka odłożyć do dekoracji)zmiksować z cukrem,doprowadzić do wrzenia,przez kilka minut gotować na małym ogniu,mieszając aż sos trochę odparuje.Wystudzić. Panna cottę wyjąć z foremki,przełożyć na talerz,polać zimnym sosem truskawkowym,udekorować truskawkami i listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elka72 02.11.2013 19:16
Ale pyszności:)
Ewa 02.11.2013 15:29
Uwielbiam takie deserki :)
Janina 02.11.2013 15:01
Świetny deserek;)
Renata9 02.11.2013 10:37
pyszny deserek
Jolie 02.11.2013 10:32
O Matko, prawie ośliniłam biurko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak