Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowy syrop

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kwas cytrynowy Prymat 2 szt
cukier 1 kg
mięta 1 garść
woda 4 litry

Porada

Gotowy syrop można przelać do słoiczków lub butelek zapasteryzować i mamy na zimę.

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowy syrop

Bardzo dużą garść świeżej mięty ,około 30 gałązek 20 cm gałązek, umyć .Zalać wodą dodać kwasek i cukier. Gotować na wolnym ogniu przez 5 min i zostawić pod przykryciem na noc. Następnie wyjąć gałązki mięty i syrop rozrobić według własnego smaku.wodą przegotowaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak