Miętowy syrop

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Kwas cytrynowy Prymat

    2 szt
  • cukier

    1 kg
  • mięta

    1 garść
  • woda

    4 litry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bardzo dużą garść świeżej mięty ,około 30 gałązek 20 cm gałązek, umyć .Zalać wodą dodać kwasek i cukier. Gotować na wolnym ogniu przez 5 min i zostawić pod przykryciem na noc. Następnie wyjąć gałązki mięty i syrop rozrobić według własnego smaku.wodą przegotowaną.
Gotowy syrop można przelać do słoiczków lub butelek zapasteryzować i mamy na zimę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat