Miętówka na uspokojenie

Miętówka na uspokojenie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeże liście mięty

    pęczek
  • spirytus

    0,5 l
  • woda

    0,75 l
  • cukier

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Opłukane,osuszone i poodrywane od łodyżek liście włożyć do słoika. Zalać spirytusem i szczelnie zakręcić.Na ok.10dni odstawić w ciemne miejsce. Ugotować syrop z wody i cukru. Zlać spirytus z liści.Przecedzić. Połączyć z syropem.Gotowa do spożycia. Nie wymaga leżakowania.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat