Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miętówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięta świeża 15 gałązek
cukier 90 dag.
spirytus 1 litr
woda 1.5 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: miętówka

Miętę należy opłukać,osuszyc i pokroić na kawałki.Włożyć do słoja(najlepiej pięcio litrowego) i zalać spirytusem.Wodę zagorowujemy z cukrem do momentu aż cukier się rozpuści.Odstawiamy do wystygnięcia.Następnie dodajemy do słoja.Mieszamy.Przecedzamy nalewkę i filtrujemy 2 razy.Przelewamy do butelek i odstawiamy na min.3 tyg.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 17.05.2013 13:06
koniecznie trzeba zrobic!
fotoviderek 31.03.2013 08:49
Miętówka dobra rzecz :)
kamyk 15.02.2013 19:44
nigdy jeszcze nie piłem
magduś83 29.11.2012 20:31
może być dobra :)
PIOTR11 10.11.2012 09:30
dobra wódeczka i ta mięta dla żołądka...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak