Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowe pastylki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 50 dag
białko 1 szt
sok z cytryny 3 łyżeczki
zapach miętowy 4 łyżeczki
czekolada gorzka 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowe pastylki

Cukier puder, białko, sok z cytryny i zapach miętowy (ja kupiłam krople miętowe) połączyć i zagnieść. Rozwałkować podsypując pudrem by się nie przyklejało na ok. 0,5 cm. Wycinać krążki o średnicy 3cm. Pastylki odstawić na kilkanaście minut by troszkę wyschły.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Gdy czekolada przestygnie (w ciepłej pastylki się rozpuszczą) każdą pastylkę zanużamy na widelcu, pozwalamy nadmiarze czekolady odkapać. Układamy na pergaminie i zostawiamy najlepiej na noc by stężały. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 01.09.2013 19:44
fajny przepis
Ada-Gaba 24.06.2013 07:02
pyszny przepis
aisza1 13.05.2013 07:50
mniam pyszny deser
ONY_za_kare 01.02.2013 21:20
pychotka!
Kulinarna Ja 06.01.2013 14:18
polecam! :)
polly66 01.01.2013 22:37
A dla mnie absolutna nowość:)
Habibi 29.12.2012 18:37
też takie robiłam :)
Kasia35 29.12.2012 17:34
zapisuję do wypróbowania :)
czekoladka_m 29.12.2012 17:23
na pewno wypróbuję:):)
Mati13 29.12.2012 17:04
doskonały pomysł!
Danost 29.12.2012 16:42
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak