Miętowe carpaccio z ananasa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ananas świeży

    1 mała sztuka
  • woda

    1/2 szklanki
  • brązowy cukier

    10 łyżek
  • mięta pieprzowa

    5-6 gałązek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukier zagotować z wodą, dodać do nich miętę razem z gałązkami. Gotować, aż syrop zgęstnieje (7-8 minut bez przykrycia), po czym wyjąć miętę. Ananasa obrać, wyciąć twardy rdzeń, pokroić w cieniutkie plasterki. Ułożyć je na talerzyku, polać syropem, przykryć. Chłodzić w lodówce kilka godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 13.08.2013 20:07
podoba mi się taki deser :)
Alex_M 23.05.2013 18:22
o prosze, z ananasa jeszcze nie widzialam :D
Sroczka 02.03.2013 22:47
Takiego deseru jeszcze nie jadłam. Ciekawy przepis.
Weronika_eM 28.06.2011 22:45
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat