Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mieszanka fasolowa z tofu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka fasolowa 500 g
czosnek 2 ząbek
ole 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
wywar warzywny 0,5 szklanki
sezam, u nas czarny
tofu 1 opakowanie
kurkuma 1/2 łyżeczki
przyprawy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mieszanka fasolowa z tofu

Fasolkę szparagową wrzucić na wrzątek i podgotować 5-7 minut. tofu pokroić w kostkę, cebulę i paprykę w piórka. Na małą patelnię wrzucić tofu i obsmażyć ze wszystkich stron, aż się zarumieni .Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Wrzucić czosnek i cebule i paprykę, podsmażać przez 2 minuty na małym ogniu często mieszając. Dodać tofu i fasolkę szparagową, mieszając dodać sok z cytryny, przyprawy i wywar. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i poddusić kilka minut. Posypać ziarnem sezamowym i natychmiast podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 05.02.2014 09:33
pysznie wygląda!
usmiech 05.02.2014 09:32
ciekawy pomysł
patryska76 05.02.2014 09:27
Ale pięknie, kolorowo na talerzu ;-)
sylwia_sl 05.02.2014 09:12
Kolorowe i zapewne bardzo smaczne jedzonko
Aleksandra/Olcia 05.02.2014 09:11
jeszcze nie jadlam tofu
adelajda 05.02.2014 09:03
ciekawa sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak