Mieszanka fasolowa z tofu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mieszanka fasolowa

    500 g
  • czosnek

    2 ząbek
  • ole

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • wywar warzywny

    0,5 szklanki
  • sezam, u nas czarny

  • tofu

    1 opakowanie
  • kurkuma

    1/2 łyżeczki
  • przyprawy

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową wrzucić na wrzątek i podgotować 5-7 minut. tofu pokroić w kostkę, cebulę i paprykę w piórka. Na małą patelnię wrzucić tofu i obsmażyć ze wszystkich stron, aż się zarumieni .Na głębokiej patelni rozgrzać olej. Wrzucić czosnek i cebule i paprykę, podsmażać przez 2 minuty na małym ogniu często mieszając. Dodać tofu i fasolkę szparagową, mieszając dodać sok z cytryny, przyprawy i wywar. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i poddusić kilka minut. Posypać ziarnem sezamowym i natychmiast podawać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 05.02.2014 09:33
pysznie wygląda!
usmiech 05.02.2014 09:32
ciekawy pomysł
patryska76 05.02.2014 09:27
Ale pięknie, kolorowo na talerzu ;-)
sylwia_sl 05.02.2014 09:12
Kolorowe i zapewne bardzo smaczne jedzonko
Aleksandra/Olcia 05.02.2014 09:11
jeszcze nie jadlam tofu
adelajda 05.02.2014 09:03
ciekawa sałatka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat