Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mieszanka chińska z mięsem mielonym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 woreczek
mięso mielone 1 opakowanie
chińska mieszanka warzywna 1 opakowanie
cebula biała 1 sztuka
kukurydza w puszce 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
przecier pomidorowy 2 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mieszanka chińska z mięsem mielonym

Ryż gotujemy w tradycyjny sposób. W tym czasie przyrządzamy sos. Na rozgrzanym oleju podsmażamy drobno posiekaną cebulę i mięso mielone. Gdy zacznie być miękkie dokładamy do niego mieszankę chińskich warzyw i odcedzoną z zalewy kukurydzę z puszki.
Gdy warzywa zaczną być miękkie przyprawiamy je solą, pieprzem i przecierem pomidorowym. Dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę podsmażamy razem.
Tak przygotowany sos przekładamy na ugotowany wcześniej ryż. Jemy jako drugie danie obiadowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 13.02.2015 22:25
Bardzo smaczne polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak