Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mieszane mięsko w sosie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe-mieszane 70 dag
kiełbasa cienka 2 sztuki
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
pieczarki 3-4 sztuki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziarna pieprzu wedlug uznania
ziele angielskie według uznania
mąka
przyprawy do smaku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mieszane mięsko w sosie

Mięso najlepiej mieszane gatunki ( ja miałam kawałeczek łopatki i schabu) podzielić na małe porcje, rozbić troszkę tłuczkiem, posypać przyprawą do wieprzowiny, obtoczyć w mące i zrumienić na oleju, kiełbasę pokroić w mniejsze kawałki i zrumienić na tłuszczu w którym smażyliśmy mięso. Podsmażone mięso i kiełbasę przełożyć do garnka, a na tłuszczu podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i dodać do mięsa. Gorącą wodą podlać mięso do połowy jego wysokości lub nawet troszkę mniej bo mięso ma się dusić, a nie gotować, dodać liść laurowy, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, pieczarki pokrojone w plasterki choć ja teraz dodałam mrożone zielonki, doprawić do smaku solę i pieprzem, przykryć i dusić do miękkości mięsa na koniec dodać drobno pokrojony czosnek. Mąka na mięsie w trakcie duszenia bardzo fajnie nam zagęszcza sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 11.08.2012 13:21
apetycznie podane
SylwiaMagdaSabin 08.04.2012 14:08
fajne
czekoladka_m 15.01.2012 18:04
kolejna pychotka...
sylwia / sytofala 12.01.2012 21:21
smakowicie wygląda :)
msmariusz 12.01.2012 19:29
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak