Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso z udek w sosie z czosnkiem niedźwiedzim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1 kg
masło klarowane 2 łyzki
sól do smaku
pieprz
śmietana 30% 1/2 szklanki
mąka 1 łyżeczka
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat
bulion warzywny 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z udek w sosie z czosnkiem niedźwiedzim

Udka myjemy , osuszamy , ściągamy skórę. Przecinamy udko i delikatnie oddzielamy mięso od kości. Każdy kawałek solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Smażymy mięso z obu stron. Dolewamy 2 szklanki bulionu warzywnego. Dusimy ok 10 min. Mieszamy śmietanę 30 % z łyżeczką mąki. Zaciągamy sos. Czosnek niedźwiedzi myjemy osuszamy i blendujemy. Dodajemy do sosu. Mieszamy ,doprawiamy sola i pieprzem do smaku. zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiesiek513 31.08.2016 12:15
Dla mnie to jest zjawiskowe danie,czosnek niedźwiedzi do tego dania jest bardzo trafiony.Pycha!
krokus 10.04.2016 10:16
dobre mięsko
Ewelina1991 10.04.2016 10:06
na pewno ma ciekawy smak ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak