Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso z sosem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Mięso

wieprzowina 50 dag
cebula 1
margaryna 2 łyżka

Sos

białe wino 200 ml
wywar mięsny 100 ml
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
śmietanka 200 ml
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Wkładka

pieczarki 30 dag
masło 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z sosem

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w kostkę i zrumienić na zeszklonej cebuli, wyjąć.
Krok 1 - Mięso z sosem foto
2
Na pozostałym tłuszczu zagotować wino, wywar mięsny i przyprawę.
Krok 2 - Mięso z sosem foto
3
Gdy sos zgęstnieje dodać śmietanę, pieprz i sól.
Krok 3 - Mięso z sosem foto
4
Włożyć mięso do sosu i podgrzać, ale nie gotować.
Krok 4 - Mięso z sosem foto
5
Dodać osobno uduszone pieczarki. Podawać ze smażonymi ziemniakami, makaronem lub ryżem.
Przepis znajduje się na moim blogu Kuchenne rozterki początkującej blogerki http://gorzko-gorzki.blogspot.com/
Krok 5 - Mięso z sosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 05.06.2014 00:38
Chętnie spróbuję :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak