Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso z kurczaka z sosem chrzanowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kurczaka z rosołu 50 dag
cebula 1 sztuka
chrzan tarty 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
mąka 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
woda 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z kurczaka z sosem chrzanowym

Mięso z kurczaka pozostałe po ugotowaniu rosołu oddzielamy od kości i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej mięso. W garnku zagotowujemy wodę. Do wody przekładamy ugotowane mięso. Na tłuszczu ze smażenia podduszamy cebulkę, dodajemy ją do mięsa. Śmietanę, mąkę i chrzan mieszamy ze sobą przy użyciu miotełki, dodajemy rozprowadzamy gorącą wodą, dodajemy do gotującego się mięsa. Zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.11.2013 21:53
fajny pomysł
IKrakowianka 24.12.2012 11:28
bardzo ciekawe - podoba mi się:)
barbara11561 28.05.2012 10:15
świetne
pioge7 19.07.2011 15:59
pycha
gosia47-47 18.07.2011 07:39
ekstra
madi356 19.12.2010 08:16
hmm ciekawe jak smakuje takie danie?:)
marzencia2007 25.08.2010 11:14
to nie dla mnie :)
Iwusia 25.08.2010 10:08
bardzo dobre :)
Margo1 25.08.2010 08:43
smaczne danie
iwa643 25.08.2010 08:11
robie taka potrawkę często

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak