Mięso z kurczaka z pieczarkami i makaronem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    40 dag
  • mięso z kurczaka

    40 dag
  • pieczarki

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • bulion drobiowy

    1 szkl
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przelać gorącą wodą. Mięso pokroić w drobną kostkę, oprószyć ziołami prowansalskimi, skropić oliwą i pozostawić na 2 godziny w chłodnym miejscu. Następnie włożyć na patelnię i zrumienić ze wszystkich stron. Przełożyć do rondelka podlać bulionem i dusić do miękkości. Na patelni rozgrzać masło, wsypać posiekaną cebulę i lekko zrumienić. Do cebuli dodać pokrojone pieczarki, i dusić około 10 minut. Połączyć z mięsem, wlać rozmieszaną mąkę ze śmietaną, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Podawać z gorącym makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 20.02.2014 14:53
smaczne danie
Ewelina38 31.10.2013 11:20
takie jedzonko uwielbia cała moja rodzina i dość często je robię :)
Katarzyna59 03.06.2013 07:28
bardzo smacznie wygląda
IlonaAlbertos 31.01.2013 22:33
Pyszne. Bardzo lubię takie potrawy.
Justa32 13.01.2012 14:46
pyszne
Dorian 27.10.2011 11:38
pycha
Monika193 03.06.2011 19:49
Ale smaczne
Monika193 03.06.2011 19:49
Ale smaczne
ewasylwia 22.02.2011 14:24
szybkie i proste danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat