Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
kurczak
0,5 sztuki -
Grill przyprawa klasyczna Prymat
1 łyżka -
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
czosnek
2 ząbki -
olej czosnkowy
2 łyżki -
syrop z agawy
1 łyżeczka -
sok z cytryny
1 łyżka -
mozzarella w kulkach
0,5 sztuki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
2 szczypty -
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
2 szczypty
Sposób przygotowania
sposób przygotowania

Czosnek przecisnąć przez praskę i włożyć do miseczki. Dodać olej czosnkowy, przyprawę do grilla, paprykę wędzoną, sok z cytryny i syrop z agawy. Wszystko razem dokładnie wymieszać.



Następnie mięso wraz z rękawem ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub blaszce, wykałaczką zrobić kilka otworków w rękawie, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 50 minut.
Kilka minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw, a mięso posypać startym na grubej tarce serem mozzarella, zapiec.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się